2018 Winter/Spring Class Schedule

Session 1              Jan. 8---Feb. 3, 2018

Session 2             Feb. 5---Mar. 3, 2018 

Session 3             Mar. 5---Apr. 7, 2018

Session 4             Apr. 9---May. 5, 2018

Session 5              May. 7---Jun. 2. 2018

 

 

 

 

2018 Winter/Spring classes

Tiny Tots-Parent/Child Class - 45 min. ( 8 months- 2 years old ) 

This class is a structured parent/child class, where you and your child can bond through play and physical activity in a safe and structured environment. This class is designed to help your child develop fine motor movement, coordination, strength and balance. Enjoy quality time with your little one as well as meet other parents and children.

Monday  5:00-5:45pm       Saturday  8:30-9:15am

Pre School-45 min.

This class is for those who have little to no gymnastics experience. This class introduces basic gymnastics skills and terminology along with teaching good listening skills, focus, and attention. 

Pre School ( 3-4 years old )

Monday 5:45-6:30pm  Tuesday 5:30-6:15pm   Wednesday 5:45-6:30pm   Thursday 5:30-6:15pm

Saturday  9:15-10:00am     

Girls Gymnastics Classes :

Stars 1 - 60 min. ( 5-7 years old )

This class is for those who have little to no gymnastics experience. Class will focus on learning basic skills on the four Olympic events: vault, bars, beam and floor. Every class will be filled with fun and creative challenges to help girls gain strength, coordination, and confidence.

Tuesday  6:15-7:15pm    Wednesday  4:45-5:45pm    Thursday 6:15-7:15pm    Saturday  10:00-11:00am

Saturday  10:00-11:00am  

Stars 2 - 60 min. ( 8 + years old ) 

This class is for those who have little to no gymnastics experience. Class will focus on learning basic skills on the four Olympic events: vault, bars, beam and floor. Every class will be filled with fun and creative challenges to help girls gain strength, coordination, and confidence

Rising Stars - 60 min. ( All Ages )

This class is for those who have mastered all of the skills in Stars and are ready to begin the next step in gymnastics. Class will focus on refining their body lines and form on basic skills along with learning a few more higher level skills. 

Monday   6:30-7:30pm        Wednesday   6:30-7:30pm       Friday  4:30-5:30pm

Shooting Stars - 90 min. ( All Ages ) 

This class is for children who show natural talent and drive in gymnastics.  In this class students will work on increasing their body strength, refining their body shape, working on lines and form on basic skills, while working  on a few more advanced skills. This class is invite only by the girls head coach. 

Tuesday   6:00-7:30pm        Thursday   6:00-7:30pm       Friday   5:30-7:00pm                       

Pre-Team/Team - 120 min. ( 8 + years old )

This class is used to bridge the gap between recreational gymnastics and our team gymnastics program. Our pre team program will teach the gymnast what it is like to be a competitive gymnast ; the discipline, form, skills, and good work ethic needed to succeed in competitive team gymnastics. This class is invite only by the girls head coach.

Friday    4:00-6:00pm          

Team - 180 min. ( 8+ years old ) 

This class is invite only by the girls head coach. 

Level 2 / Bronze

Monday  5:00-7:00pm   Saturday  12:00-2:00pm 

Level 3/4 

Tuesday  4:00-7:00pm   Thursday  4:00-7:00pm   Saturday  8:00-12:00pm*** 

Level 4/5/6/7/8/Gold/Plat

Monday  5:00-8:00pm   Wednesday  5:30-8:30pm    Friday 6:00-9:00pm    Saturday  8:00am-12:00pm***

Boys Gymnastics Classes :

Rockets - 60 min. ( All Ages )

This is a boys beginner class for those with little or no gymnastics experience. This class will focus on learning the proper form, strength, flexibility and basic skills in gymnastics as well as in tumbling and trampoline. Boys gain body strength, coordination, agility, balance, and flexibility.  

Comets - 60 min. ( All Ages )

This class is for those who have mastered all of the skills in Rockets and are ready to begin the next step in gymnastics. Class will focus on building up their strength, flexibility, coordination and refining their form on basic skills along with learning a few more difficult and advanced skills on each event.  This experience leads to success in competitive gymnastics in Olympic event : floor, pommel horse, rings, vaulting, parallel bars, and high bar. 

Monday  4:00-5:00pm      Wednesday  6:00-7:00pm    

Asteroids and Pre-Team classes (90 min.) are invite only by the boys coach.   

Asteroids - 90 min. 

Wednesday  4:30-6:00pm        

Pre-Team - 120 min.

Tuesday  4:00-6:00pm      Thursday 4:00-6:00pm     

Team - 180 min.

Monday  5:00-8:00pm     Tuesday  5:30-8:30pm     Thursday  5:30-8:30pm     Friday  5:30-8:30pm

 

Cheer Tumbling - 60 min. ( 8-13 years old & 13 + years old )  

Wednesday   7:30-8:30pm    Thursday  7:30-8:30pm       

Adult Gymnastics - 60 min. ( All Ages )

Tuesday   7:30-8:30pm